Hae
Hiljaila

MITÄ TAPAHTUU SYNNYTYKSEN JÄLKEEN?

MITÄ EI NEUVOLASSA KERROTTU…
Mitä tapahtuu synnytyksen JÄLKEEN:
(puhuttiin just ystävän kanssa ja muisteloitiin yllättäviä ilmiöitä mm. kropassa)

?Sun vatsaa yleensä painetaan synnytyksen jälkeen, jotta loppu veri holahtaa kroonikko-alustalle. Vähän inhottavaa, mutta ei paha homma lapsen ja istukan synnyttämisen jälkeen.

?Juu ei se vuoto siihen lopu, muista napata sairaalasta mukaan extra super duper paksuja siteitä aka patjoja ja verkkopikkareita himaan mukaan ekalle viikolle. Jatkossa riittänee ohuemmat padsit seuravaksi kuukaudeksi, kahdeksi.

?Istuminen ja etenkin nouseminen on ekan kahden viikon ajan hanurista (kirjaimellisesti?), puhallettava koroke reiällä voi olla pelastus!

?Jos meinaat imettää, niin se mölö ei välttämättä nouse heti kun lapsi on ulkona ja sillon alku voi olla itkua ja verta (been there done that). Muista varata alkuun siis korviketta.

?No kun se maito nousee, niin se todella jonkun kohdalla nousee ja sillon sitä voi ruiskua mm. naapurin quacamoleen (sori Jasmi).

?Vauvan syöttämisestä (alkuun 3h:n välein) tulee niskat ja hartiat jumiin, käy hierojalla ja palauta verenkiertos!

?Jos raskaudessa ei vielä ollu peräpukamia, niin synnytyksen jälkeen niitä ehkä on; älä huoli, ehdit siis vielä keräämään kaikki oireet itsellesi??

?JÄLKISUPISTUKSET tsiiiiisus maaaria, älkää vaan heittäkö särkylääkkeitä pois, ostakaa niitä lisää!

?Järkyttävä aineenvaihdunta, ainakin imettäessä, sitä janon ja hikoamisen määrää ei pysty mittaamaan.

?Hiuksia alkoi lähtemään tupottain 3kk jälkeen, mutta kasvoi takaisin vauvahiuksineen saman ajan jälkeen.

?Mieliala: no sen omia menojaan ei pysty ennustamaan, pelkäämään tai valmistautumaan, tulee jos tulee ja luultavasti menee kun menee; hyvät ja huonot ?

 

Teidän kertomia lisäksi:

?Ummetus. Muista varata vatsan pehmikkeitä ja googlesta mitkä ruuat ovat vatsalle hyväksi!

?Jälkisupistukset pahenevat yleensä seuraavien lapsien kohdalla, sillä kohdun pitää tehdä extra – duunia palautuakseen normaaliin synnytyksen jälkeen.

?Toosa ottaa nokkiinsa synnytyksestä: ”kuiva ja kalvakka” pimpero voi saada apua mm. estrogeeni-voiteesta eli muista kertoa lääkärille kaikista vaivoista!

?Sisuskalut etsivät paikkaansa synnytyksen jälkeen. Myös kylkiluut kun asettuu omille paikoilleen, voi se olla inhottavaa ja tuntua ikävälle.

?Sektion jälkeen nousut sattuu pirusti! Muista oikeanlainen tekniikka!

?Maidonnousuhorkka voi tulla kun maito viimein nousee. Tavatonta ei ole 40 asteen kuume. Maitoa voi nousta melkein kaulaan ja kainaloihin asti ja myös tämä voi tuoda kipua,etenkin paineen tuntua.

?Monella ruokahalu hävinnyt alkuun, joillain riittämätön nälkä!

 

 

Nää on kirjoitettu teille avuksi, etenkin ensisynnyttäjille. Moni toivoi, että joku olisi maininnut näistä vaikka neuvolassa.

Muistatteko muita?

Oma synnytys 2018 syyskuu.

 

Lue instagram päivitykseni asiasta TÄSTÄ 

Lue aikaisempi postaukseni TÄSTÄ

2 kommenttia

  1. Kolmen äiti kirjoitti:

    Kirjoitat niiiiin hauskasti!Ai kamala, nauran ihan kippurassa?! Noista luettelemistasi niin monen kokeneena?…( miten mua voi ees naurattaa ?) .Mulla nousi maito ”selkään; lapaluiden ulkosyrjiin ?. Sattu aivan ku puukolla ois pistetty! Lisämaitorauhaset (?) mulla kuulemma siellä… Terv. kolmen äiti

    • hiljaila kirjoitti:

      Voi kiitos ? Joo näissä mun kirjoituksissa voi olla virheitä vaikka muille jakaa mutta kai niissä vähän on pilke silmäkulmassa ??❤️❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *