Hae
Hiljaila

Helsingin ravintolat – meidän ultimaattiset lempparit osa 1

Tätä ” teidän mielestä parhaimmat Helsingin ravintolat ” – postausta on toivottu ehkä eniten ja uskon, että tuun itekkin tänne öögailemaan aina uudestaan, että mitä tänään syötäisiin; me nimittäin ollaan usein ulkoruokinnassa kun on miehen ”kokkausvuoro”. Oon myös nostanu tänne ihania aamupalapaikkoja ja mun lemppari lounaspaikkoja. Mä koen, että nää kaikki on lapsiystävällisiä paikkoja; ei me muuten niissä käytäiskään.

Oon kirjoittanut jokaisen alle, onko paikka mielestäni ideaali aamupalalle, lounaalle tai illalliselle.

PAINA RAVINTOLAN NIMEÄ, JOS HALUAT HEIDÄN KOTISIVUILLE

Sushibar & Wine

mielestäni ideaali : lounaalle & illalliselle

Oon aikaisemminkin tästä sushipaikkojen voittajasta kirjoittanut. Tää ei oo mitään turhaa hehkutusta, sillä kun sä oot täällä käynyt niin sulle käy niin huonosti, että et vaan pysty menemään muualle nauttimaan sushhihommeleista. Mun ystävät on kehunu etenkin vegesusheja; mun lemppari on prawn mousse!

Kantsii kokeilla myös WWF:n kalaoppaan vihreän listan kaloja!(jokaisesta myydystä lajitelmasta menee 0,5€ WWF:lle)

Löytyy: Kallion Flemarilta, Citycenteristä, Uudenmaankadulta, Korjaamolta ja Fredalta! Ainiin ja kohta Norjasta!

Hoku

mielestäni ideaali : lounaalle & illalliselle

Hawajilaistyyppinen rafla Kampin viidennessä kerroksessa. Itse oon käyny vaan lounaalla. koska silloin maailman ihanin lohi teryaki perunasalaatilla maksaa vain 15 euroa! Täs on sitä umamia! Pliis koklatkaa!

Löytyy: Kampin kortteli 5.kerros

Fisken På Disken

mielestäni ideaali : lounaalle & illalliselle

Kalakeiton olympiakultamitalisti löytyy täältä! Älä edes yritä oikeesti mennä muualle ku tänne! Täydellinen lohifile tuodaan syvässä lautasessa ja edessäs kaadetaan upea kermainen liemi tanssivien tonnikalojen päälle; luit oikein. En paljasta enempää, tä on sellanen ”u had to be there” – kokemus, sillä ne pikku suikaleet oikeesti tanssii!

Kokeile myös surf & turf -annosta ja tilaa murea pihvi, jonka kylkeen on uinut hummeri!

Löytyy: Kampin kortteli 5.kerros

Hill’s Dumplings

mielestäni ideaali : lounaalle & illalliselle

Mykyjen mieletön ykkönen. Ei oikeesti muuta sanottavaa. Hintaa n.10e / 8 mykyä (mulle riittää täysin 16 mykyä!). Suosittelen Pan Fried mykyjä kanalla ja possulla. Älä unohda maistaa heidän omaa limonaattia.

Löytyy: Pikku Robalta

Via Tribunali

mielestäni ideaali : lllalliselle

Artesaanipizzan aatelia! Ota vaikka koiras mukaan ja mee nauttimaan rapsakkaa pizzaa Tuomikirkon juurelle! Paikka ei ota pöytävarauksia, joten mee mestoille ajoissa!

Löytyy: Sofiankatu 4

Bar Cón

mielestäni ideaali :  aftereille & illalliselle

Kallion Flemarilta ja Kampin kuudennesta kerroksesta löytyy ihana ihana espanjalainen tapasmesta. Löytyy muunmuuassa liha- ja juustolautasta, 42 asteista lohta, perunamunakasta ja maminhaa. Käy aftereillä tai vaikka viinillä (ps.talon viini bueno)!

Löytyy: Kallio Fleminginkatu ja Kamppi 6.kerros (ainoa rafla 6. kerroksessa; löytyy myös terde!)

Story

mielestäni ideaali : aamupalalle & lounaalle 

Ravintola Story on yks meidän lemppari aamupala- ja viikonloppubrunssimesta. Ollaan aika tylsiä ja otetaan melkein aina Eggs benedict pekonilla ja extra avokadolla, kylkeen jugurtti granolalla, omppumehu ja tee/kahvi.  Eggs benedictin ihana muhkea muffinileipä ja hollnadaise-kastike on jotain, mistä muualta ei olla ikän saatu! Lounaat vaihtelee tiheään ja oon syöny mm. herkullista kanapestopastaa sekä lasagnea. Joskus hulluttelen ja otan burgerin, missä sämpylät on korvattu avokadoilla!

Löytyy: Kauppahalli Eteläranta, Kamppi 5.kerros & Tripla 4.kerros

Levain

Mielestäni Ideaali: aamupalalle & lounaalle

Leipomo-ravintola Levain löytyy Töölöstä ja Punavuoresta. Pehmein uunipuuro ja rapeimmat vohvelit; no nekin löytyy Töölöstä ja Punavuoresta.  Viimeks kun kävin Levainissa sanoin, että te ette kyllä mitään perussettiä osaa koskaan tehdä; jokainen annos hivelee makunystyröitä ihan extreme-levelillä.

Jos ehditte käymään joulun aikaa, niin tilatkaa heidän oma ”glögi” ! Lav it! Ja hei, muistakaa ostaa mukaan leipomon leipiä.

Löytyy:  Runeberginkadulta ja Kankurinkadulta

Kuuma

Mielestäni ideaali: aamupalalle  

Mä ihmettelin, miksi ihmiset ottaa huumaa Kuuman avokadoleivästä; sehän on vaan leipä ja pikkasen avoa päälle-mutta ehei, se on avot, nam, nailed it! Haluisin myös soittaa raflaan ja kysyä, että mistä sitä teidän hunajaa saa, mitä heitätte granolanne kanssa jugurttiin. Gimme dat gold!

Löytyy: Kämp Gallerian yläkerrasta

Sogno

Mielestäni ideaali: lounaalle & illalliselle

Täällä ollaan käyty varmaan eniten. Lounas noin kympin ja illallinen n. 25 euroa. Alkupalalankun saa myös parillakympillä.Trattoria Sogno hallitsee mielestämme erityisen hyvin risoton ja lankkupizzat. Harmiksemme Sogno muutti ihanan idyllisestä paikasta, Töölön torin kupeesta hieman lähemmäs vilinää ja vilskettä.

Löytyy: Runeberginkatu 60, lähellä Mannerheimintietä

Atelje Finne

Laadukasta, puhdasta A’la Carte ruokaa Arkadiankadulla. Kaunis, museomainen tila ja dokabiliteetiltään loistavat viinit! Suosittelen kolmen ruokalajin menuta hintaan 49€ Mieheni on Helsingin paras pihvitietäjä ja hän nostaa hattua Finnen naudan sisäfileelle (jos tätä on saatavilla, tulee menun hinnan päälle muutama euro).

Tää on ehkä ainoa paikka, mihin en ottais lapsia mukaan tai ainakaan sellaista juoksevaa lasta 🙂 Paikka on sellainen, missä haluaa nauttia hiljaa ihanasta ruuasta.

Löytyy: Arkadiankatu 14

La Torrefazione

Mielestäni ideaali: aamupalalle & lounaalle

Riippuen Torresta, on tarjolla aamupalaa/ brunssia joko listalta tai buffeena. Lounaslista ei ole ikinä ikinä pettänyt ja kuvassa onkin taas yks winneri, luuton kana. Torren erikoiskahvit, teet, leivokset, leivät ja smoothiet vaan toimii. U can never go wrong with La Torrefazione!

Löytyy: Kampin 5.kerros, Lasipalatsi, Aleksanterinkatu ja Hakaniemi (myös muualta Suomesta!)

(Aleksanterinkadulle en ottais lastenvaunuja mukaan, mutta esim Kamppissa tosi hyvä tila)

 

Hesburger

Mielestäni ideaali: ihan jokaiseen ateriaan

Ei kerroksen voittanutta eihän? Tää tasapainoinen makupaletti ei oo koskaan pettäny mun turkulaisia makunystyröitä. Valitse kylkeen Cokis Zero ja tikkuperunat ja jos haluut hullutella, ni otappa extramajo perunoille! Todella lapsiystävällinen paikka!

Löytyy: Ihan torella monesta paikkaa!

 

LUE MYÖS POSTAUS INSPIRAATIOKAUPASTA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *